21 Mayıs 2013 Salı

Pentacon 50mm f 1.8 MC



Pentacon Auto 50mm f1.8 MC genellikle Praktica SLR ile gelen standart lenstir. Önceleri M42; daha sonra hafifçe revize edilerek B bayonet olarak üretilmiştir.

VEB Pentacon (Praktica SLRlerin üreticisi) Avrupadaki en büyük fotoğraf makinesi üreticilerinden biri olmasına rağmen, bilindiği kadarıyla kendi lenslerini üretmemiştir. Çoğu lensleri, o dönemin Avrupa’daki en dev iki optik firması olan Carl Zeiss Jena (Savaş öncesi Carl Zeiss AG firmasının Doğu Almanya kısmı) veya Hugo Meyer tarafından üretilmiştir. Pentacon 50mm f1.8 ilk versiyonu Meyer Oreston 50mm f1.8 olarak isimlendirilmiştir ve üzerinde VEB Pentacon firmasıyla ilgili bir işaret bulunmamaktadır. Hugo Meyer, firmasının “Oreston” modeli Carl Zeiss’ın “Tessar” ve “Sonnar” modelleri gibi 6 element/4 grup dizaynın patent ismidir. Bilindiği kadarıyla tüm Pentacon 50mm f1.8’lerin elektronik bağlantıları vardır ve Praktica LLC SLRlerde kullanılıdığında otomatik diyaframa sahiptir. Daha sonra Hugo Meyer, VEB Pentacon’un isteğiyle lenslerin üzerine “Pentacon” ismini basmaya başlamıştır. Bu son versiyon, netleme halkası üzerinde kauçuk kaplamaya sahiptir ve camları daha iyi optik performans için kaplamalıdır (multi-coated)

The Pentacon Auto 50mm f1.8 MC, o dönemde üretilen pek çok lens gibi sağlam metalden üretilmiştir. Bu lensi ortalama mekanik kalitesi ve optik performansı değil, oldukça yakın odaklama mesafesi özel kılmaktadır. Bir çok 50mm lens minimum 0.45 – 06 metreye odaklanabilirken bu lens 33cm’e odaklanabilmektedir. Optik olarak ultra performans sergilemese de hala oldukça keskindir ve 50mm prime lens olarak yüksek optik kaliteye sahip olma ünü vardır. Kaynak: Blackbird, fly, internet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder